Regniga dagar är som gjorda för långpass och boken Born To Run av CHRISTOPHER MCDOUGALL

 

 

 

Jag är inte den första som läst Born To Run och fått en kick. Jag har lyssnat på en hel del föredragshållare och besatta löpare som medvetet eller omedvetet citerar ganska rakt av från boken. Men jag kan inte klandra dem! Det är ju så uppfriskande,entusiasmerande och befriande att läsa om en aktivitet som man ju vet att man behärskar men som till viss del bestulits från en. 

 

Barfotalöpning, eller att återgå till det självklara lustfyllda löpsteget som vi alla har som barn. Jag kan nästan lova att om du läser boken så får du lusten att ge löpning en chans.

 

Karaktärererna som boken berättar om är i viss mån extrema på ett sätt som ligger långt ifrån många av oss men kanske just därför blir det så tydligt att löpning är för oss alla.

 

Ju fler klienter jag träffar ju mer övertygad blir jag om att alla skulle ha en personlig tränare eller en träningspartner, det är på så sätt utveckling sker och du märker hur du steg för steg närmar dig ditt mål. Det är dessutom så att det är så mycket roligare att ha någon att dela sina framgångar och krämpor med.

 

Nu jag ska maila en bekant som sköter om bokinköpen till gymnasieskolorna i Stockholm och be henne slå ett slag för Born To Run - jakten på löpningens själ. Det kan på sikt förbättra folkhälsan i Stockholm :)

 

Maria

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Lina » Fredagsmys. :  ”Hej Maria och Torbjörn! Vilken härlig ton ni har på er hemsida, jag sitter och f..”

  • susanne salmén » Träningsresan:  ”Jättejättefin hemsida med toppenresor ! Jag tror jag kommer på alla :) Varm Kra..”

  • Marianne Berlin » Vad är det som händer? :  ”Hm, har artros, aldrig svullen av den. Haft som knivar och opererats. Slagit i k..”

  • Annika Stålfjäll Reinert » Vad är det som händer? :  ”Så är det! Vi får inte glömma att vanligt friskt åldrande även innefattar viss v..”

  • Ingrid » Jag har fyllt år!:  ”Grattis! ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln