Det här med tider och placering..

 

Det är inte alls konstigt att känna hur tävlingsinstinkten vaknar upp när man börjar träna.

Man tävlar mot sig själv. Man tävlar mot andra.

 

Men det är dumt om placeringar eller uteblivna förväntade resultat hämmar oss så att vi tappar lusten eller motivationen till den träning vi gör.

Jag tycker Petra Månström bloggat läsvärt om det. I detta blogginlägg och i detta blogginlägg.

 

Jag tycker oftast att jag stöter på andra som tränar som är generösa med beröm och pepp både till sig själva och andra. Men ibland stöter jag på dem som ojar sig betänkligt över sina egna och andras prestationer, som om resultatet eller placeringen är det enda att sträva efter.

Handen på hjärtat, det är inte många av oss som motionerar eller tävlar för att ha en prestation eller placering i bakfickan för att förminska andras insatser. Det är bra! 

 

Dessutom  tänker jag att fler och bättre mattelektioner är bra. Tänker också att fler och bättre gympalektioner vore minst sagt bra för ungarna och kan hjälpa till med att indirekt förändra motivationen för att lära sig matematik. Noifnobut gillar Mattecentrum.

 

Väl mött i spår och på träning.

 

Maria

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Lina » Fredagsmys. :  ”Hej Maria och Torbjörn! Vilken härlig ton ni har på er hemsida, jag sitter och f..”

  • susanne salmén » Träningsresan:  ”Jättejättefin hemsida med toppenresor ! Jag tror jag kommer på alla :) Varm Kra..”

  • Marianne Berlin » Vad är det som händer? :  ”Hm, har artros, aldrig svullen av den. Haft som knivar och opererats. Slagit i k..”

  • Annika Stålfjäll Reinert » Vad är det som händer? :  ”Så är det! Vi får inte glömma att vanligt friskt åldrande även innefattar viss v..”

  • Ingrid » Jag har fyllt år!:  ”Grattis! ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln