Ändra livsstil = byta familj?

Jag talade med en klient som börjat träna. Hon har ett mål med sin träning. Hon vill verkligen införliva daglig träniing i sitt liv. Det är kanske inte alltid är så enkelt som det låter att börja träna. Vi befinner oss alla i olika sammanhang. Det är vår familj, våra vänner och kollegor på arbetsplatsen. De som befinner sig i dessa sammahang kan på olika sätt visa sig motarbeta dig i din strävan för att nå ditt mål. Det kan ske medvetet eller omedvetet.

 

Vad ska man då göra? Man kan ju inte byta liv för att man vill ändra livsstil?

Familjen tycker jag att man ska ta ett seriöst samtal med - berätta hur man tänker och vad det faktiskt betyder för en själv och hur det eventuellt kan påverka alla andra i familjen.

Kanske blir fler i familjen sugna på att hänga på om de bara känner sig inbjudna.

 

Dina vänner har allt att vinna på att du mår bra. De som inte riktigt kan glädjas med dig och din nya livsstil kanske du inte ska träffa så ofta - eller inte alls.

 

Kollegorna som tycker att du blvit så "förändrad" "fanatisk" "tråkig" ska du även om det kan vara lite jobbigt i början, bara vänligt ignorera.

 

Förändring kan vara jobbigt för andra även om förändringen är din och även om det för dig är det bästa du du gjort. Men med tiden brukar de flesta acceptera att man inte är som förr och dessutom brukar då de flesta tillstå att den förändring man gjort blivit till det bättre för en själv.

 

Maria

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Lina » Fredagsmys. :  ”Hej Maria och Torbjörn! Vilken härlig ton ni har på er hemsida, jag sitter och f..”

  • susanne salmén » Träningsresan:  ”Jättejättefin hemsida med toppenresor ! Jag tror jag kommer på alla :) Varm Kra..”

  • Marianne Berlin » Vad är det som händer? :  ”Hm, har artros, aldrig svullen av den. Haft som knivar och opererats. Slagit i k..”

  • Annika Stålfjäll Reinert » Vad är det som händer? :  ”Så är det! Vi får inte glömma att vanligt friskt åldrande även innefattar viss v..”

  • Ingrid » Jag har fyllt år!:  ”Grattis! ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln