Mat = Känsligt!

Det är rätt typiskt, när man som PT börjar prata om kost då blir 9 av 10 negativt påverkade. Handen på hjärtat så är det rätt få av oss som fått jackpott på genlotteriet, dvs en kropp som fungerar som ett perfekt reningsverk. De flesta har något besvärande som är kopplat till kosten. Många bär på övervikt. En hel del har högt blodtryck. Nästan alla är lyckligt ovetande om hur mycket kemikalier man fått i sig under årens lopp.

 

Min inställning är att det viktigaste är att äta BRA MAT och att ha koll på portionerna - dvs hur stora portionerna är och hur ofta du tar dig en portion.....

 

BRA MAT vad är det? Enligt mig och många andra är det så nära råvaran som möjligt, så lite socker och fett som möjligt, så långt bort från tillsatser som möjligt, så ekologiskt som möjligt.

 

Maten är energi som håller kroppen igång men också i bästa fall gott. Förhoppningsvis är dessutom måltiden = en stunds social samvaro.

 

Eller?

 

Hur är det egentligen? Vad äter du? När äter du? Hur mycket eller hur lite äter du?

 

Att motionera regelbundet gör ofta att man osökt börjar tänka på vad man äter. Men mitt råd är keep it simpel; så nära råvaran som möjligt, så lite socker och fett som möjligt, så långt bort från tillsatser som möjligt, så ekologiskt som möjligt. Så förnuftiga portioner som möjligt.

 

Maria

 

 

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Lina » Fredagsmys. :  ”Hej Maria och Torbjörn! Vilken härlig ton ni har på er hemsida, jag sitter och f..”

  • susanne salmén » Träningsresan:  ”Jättejättefin hemsida med toppenresor ! Jag tror jag kommer på alla :) Varm Kra..”

  • Marianne Berlin » Vad är det som händer? :  ”Hm, har artros, aldrig svullen av den. Haft som knivar och opererats. Slagit i k..”

  • Annika Stålfjäll Reinert » Vad är det som händer? :  ”Så är det! Vi får inte glömma att vanligt friskt åldrande även innefattar viss v..”

  • Ingrid » Jag har fyllt år!:  ”Grattis! ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln