Snö!!

För mig som är uppvuxen i Lappland är detta med snö nästan alltid detsamma som ett leende. Jag kan inte hjälpa att jag mår bra av det lilla kaos som uppstår innan snön lagt sig till ro. Jag roas av yviga sk lappvantar som fastnar i ögonfransarna och jag älskar knarret som man kan höra under skorna av viss snö. 

 

Min man tycker jag är galen som glatt skottar och sopar undan snön. Han tror alltid att det ska töa bort till morgonen. Jag ser det som smygträning.

 

Sedan, när folk och skog vant sig - då kommer ljuset och allt roligt man kan göra för att det finns snö.

 

 

I morgon - ja imorgon då ska jag dra ned toppluvan och staka staka staka.

 

Dessutom, likt *Eskimåerna har jag inte heller så många ord för snö - men en dag  som denna räcker de rätt långt med snö.

 

* "Eskimåerna har väl vanligen mer snö än vi har i Sverige, men det är en myt att de har extremt många ord för olika slags snö. Vanliga lexikon innehåller ett par ord, experter kan få fram uppemot ett dussin, vilket inte är särskilt mycket mer än svenska eller andra språk (vi har t.ex. snö, skare, slask, puder, glopp, fåk, lavin, hagel ...)"

 

 

Maria

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Lina » Fredagsmys. :  ”Hej Maria och Torbjörn! Vilken härlig ton ni har på er hemsida, jag sitter och f..”

  • susanne salmén » Träningsresan:  ”Jättejättefin hemsida med toppenresor ! Jag tror jag kommer på alla :) Varm Kra..”

  • Marianne Berlin » Vad är det som händer? :  ”Hm, har artros, aldrig svullen av den. Haft som knivar och opererats. Slagit i k..”

  • Annika Stålfjäll Reinert » Vad är det som händer? :  ”Så är det! Vi får inte glömma att vanligt friskt åldrande även innefattar viss v..”

  • Ingrid » Jag har fyllt år!:  ”Grattis! ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln