Vintervitt

Helgens skidturer ligger kvar i minnet. Vädret var underbart.

 

Men alla har inte möjlighet att åka skidor. Då kan man istället ta sig ut på promenad eller varför inte löpning. Men det viktigaste av allt är kanske att komma ut och få frisk luft och fylla på förråden av D-vitamin. Kroppen kan tillverka D-vitamin själv i huden av solljus. Förvisso är det bara ansiktet som blir exponerat - men bättre än ingenting. Nu räcker kanske inte dagens sol så bra är att tänka på välja en kost som ger ett tillskott. Livsmedel som innehåller D-vitamin är fiskleverolja, sardiner, sill, lax och tonfisk samt olika mjölkprodukte

 

Just D-vitamin behövs för skelettbildningen och för kalkbalans i både tänder och skelett, detta för att förhindra benskörhet. Det betyder också mycket för immunförsvaret, motverkar muskelsvaghet, hjärt- och kärlsjukdomar, reumatism och depression.

 

Men, oavsett detta, hoppas jag att du kommer dig ut och med minnet kan fotografera av hur vackert det är ute. Jag vet inte hur du fungerar, men jag blir lättare i steget när jag varit ute och sett hur vacker vintervit vintern är.

 

Maria

 

 

 

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Lina » Fredagsmys. :  ”Hej Maria och Torbjörn! Vilken härlig ton ni har på er hemsida, jag sitter och f..”

  • susanne salmén » Träningsresan:  ”Jättejättefin hemsida med toppenresor ! Jag tror jag kommer på alla :) Varm Kra..”

  • Marianne Berlin » Vad är det som händer? :  ”Hm, har artros, aldrig svullen av den. Haft som knivar och opererats. Slagit i k..”

  • Annika Stålfjäll Reinert » Vad är det som händer? :  ”Så är det! Vi får inte glömma att vanligt friskt åldrande även innefattar viss v..”

  • Ingrid » Jag har fyllt år!:  ”Grattis! ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln