Vad är väll ett virus......

Nu är det inte jag som är skadad/sjuk/förkyld - utan mer än en av mina klienter. Jag ägnar därför denna text till de av mina klienter som inte ligger på topp.

 

 

Jag tror att det som gör oss sk ofta förkylda/sjuka har en hel del med stress att göra - men jag vet också att det INTE är något man vill ta till sig. " jag är inte stressad" är det vanligaste svaret på frågan; Är du stressad....istället hittar man förklaringar som ligger utanför det man själv kan påverka. Innan du går vidare i texten ned  - kolla in denna länk

 


Sanningen

"är att det inte är vädret i huvudsak som gör att vi är mer förkylda under vinterhalvåret. Den största anledningen till att vi är förkylda oftare är att vi vistas mer inomhus under vinterhalvåret och när vi är inomhus har vi mer kontakt med andra människor. Detta gör att virus sprids mycket lättare. Många tror att förkylningsviruset i huvudsak är luftburet, men det verkar vara fler som blir förkylda av att man tar på någon yta där förkylningsviruset sitter för att sedan peta sig i ögat eller näsan.

 

Det är alltså helt omöjligt att bli förkyld av kyla som enskild faktor. En förkylning kräver ett virus. Immunförsvaret hjälper inte mot virus, kommer du i kontakt med ett förkylningsvirus smittas du, även med ett friskt immunförsvar. 90% av alla människor blir förkylda om de får ett förkylningsvirus droppat i näsan

 

Det finns inga kända metoder för att skydda sig helt mot infektion, förutom förvärvad immunitet. Detta får du genom vaccination eller tillfrisknande från en virusinfektion. Dock finns över 600 kända virus som kan ge infektion och flertalet av dessa muterar, alltså är det svårt att uppnå fullständig immunitet. Rent virologiskt är det osannolikt att det skulle ha något med kyla att göra men det är möjligt att det finns vissa anatomiska och fysiologiska förklaringar. Detta är fortfarande omdiskuterat."

 

 

Så nu ber jag er kära klienter - stressa INTE för att ni inte kan träna, för att ni inte kan gå till jobbet - för att ni inte kan....

 

Utan våga vila! Aktiv vila!

 

Dessutom, le - hyr en galet rolig film eller be någon kittla er!

 

Vi ses snart!

 

Maria

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Lina » Fredagsmys. :  ”Hej Maria och Torbjörn! Vilken härlig ton ni har på er hemsida, jag sitter och f..”

  • susanne salmén » Träningsresan:  ”Jättejättefin hemsida med toppenresor ! Jag tror jag kommer på alla :) Varm Kra..”

  • Marianne Berlin » Vad är det som händer? :  ”Hm, har artros, aldrig svullen av den. Haft som knivar och opererats. Slagit i k..”

  • Annika Stålfjäll Reinert » Vad är det som händer? :  ”Så är det! Vi får inte glömma att vanligt friskt åldrande även innefattar viss v..”

  • Ingrid » Jag har fyllt år!:  ”Grattis! ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln