Vad är det med kroppen?

Under lång tid lever man med sin kropp på ett självklart sätt. Den gör som man vill. Den är ständigt funktionell för ens livsstil.

 

Så händer det något. Man blir förkyld, eller får någon sjukdom, eller är inne i någon hormoniell period, eller man skadar sig, eller man har helt enkelt blivit lite äldre.

 

Det är då man utvärderar.

 

Man ställer sig frågan; Hur länge ska jag känna mig såhär? Varför just nu? Kommer detta att påverka min träning? Hur ska jag orka komma igång igen?

 

 

Ju äldre jag blivit ju fler gånger hör jag mig säga högt; hälsan är det viktigaste - allt annat kommer sedan! Därmed lovar jag också att högt att jag ska se över och förändra min livsstil så att jag underlättar för min kropp att ge mig den här efterlängtade hälsan.

 

Listan

 

Motion - yepp

Bra kost - yepp

Sömn - yepp

Famil - yepp

Intressen - yepp

Arbete- yepp

Egen tid - yepp

 

Så blir man då förkyld för tredje gången under juni - trots listan - det är då man inte ska misströsta utan stoppa stresspåslaget - förlika sig - vila.

 

Jag säger inte att det är lätt. Men jag påminner mig i feber.

 

När jag sedan vaknar till solen och faktiskt känner mig bättre så är jag grymt tacksam och jag tänker - snart kan jag träna igen.

 

Maria

 

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Lina » Fredagsmys. :  ”Hej Maria och Torbjörn! Vilken härlig ton ni har på er hemsida, jag sitter och f..”

  • susanne salmén » Träningsresan:  ”Jättejättefin hemsida med toppenresor ! Jag tror jag kommer på alla :) Varm Kra..”

  • Marianne Berlin » Vad är det som händer? :  ”Hm, har artros, aldrig svullen av den. Haft som knivar och opererats. Slagit i k..”

  • Annika Stålfjäll Reinert » Vad är det som händer? :  ”Så är det! Vi får inte glömma att vanligt friskt åldrande även innefattar viss v..”

  • Ingrid » Jag har fyllt år!:  ”Grattis! ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln