Min PT sa.

Som många vet har jag en attans skada i min Hamstring. Den gör sig påmind när jag inte vill, när jag inte har tid och annars också. Dumt. Hela semestern var planlagd som en pånyttfödelse inom löpningen. Jag hade gjort rehab, fått massage, vilat....nu skulle jag utan stress få springa igen. Men så blev det inte. Trots värmen i Spanien så gick det inte - efter 10 min kom smärtan.

 

Lade planerna på hyllan. Slutade snusa. Blev ett monster sa min man - inte så bra. Nåja. semstrar tar slut och väl hemma igen träffade jag min PT. Han sa; jag tror jag vet vad felet är, Du springer för fort. Du måste ta ned farten. Börja från början - bli en nybörjare - som om du aldrig sprungit.

 

 

Först 30 min cyckel - tufft tempo. När jag klev av cykeln kände jag av hela vänstra benet, men vänster hamstring gjorde inte ont utan kändes bara trött, därmed konstaterade jag att uppvärmd och varm i muskeln det var jag. Upp på löpbandet. 4 min x 4 min var målet. Men denna gång skulle jag springa LÅNGSAMT - gå raskt - sedan öka farten på bandet och just DÄR när fötterna ville springa DÄR skulle jag stanna - och jag sprang. Jag sprang inte fort - men jag sprang och det gjorde INTE ONT.

 

Under löpningen började jag inte helt osökt tänka på Slow Food

Sedan kom tanken om det kunde vara så att jag höll på att mynta något nytt - Slow Running - hem googla och där fanns bloggarna om Slow Running - läs dem båda - här kommer nummer två.

 

Nu ska jag sova!

 

Simma lugnt. Spring lugnt.

 

Maria

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Lina » Fredagsmys. :  ”Hej Maria och Torbjörn! Vilken härlig ton ni har på er hemsida, jag sitter och f..”

  • susanne salmén » Träningsresan:  ”Jättejättefin hemsida med toppenresor ! Jag tror jag kommer på alla :) Varm Kra..”

  • Marianne Berlin » Vad är det som händer? :  ”Hm, har artros, aldrig svullen av den. Haft som knivar och opererats. Slagit i k..”

  • Annika Stålfjäll Reinert » Vad är det som händer? :  ”Så är det! Vi får inte glömma att vanligt friskt åldrande även innefattar viss v..”

  • Ingrid » Jag har fyllt år!:  ”Grattis! ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln