Nocturi

Alla mornar jag kliver upp är kroppen inte på topp. Men även dessa dagar ska jag prestera. Som PT och i min egen träning.

 

Jag är ibland galet irriterad på att min nattsömn det senaste åren blivit en visa som jag inte vill nynna. Jag vaknar i snitt fyra gånger varje natt för att jag måste gå på toaletten. Jag har provat alla huskurer som mig givits samt läst broschyren nattkissare.

Dessutom talat med min husläkare. Utan att problemet blivit löst.

 

Min äldsta son sa när han fann broschyren att den skulle till  pappersinsamlingen därför att;

"Vi ska väll inte profilera familjen som nattkissare genom att ha den framme!" Kanske har han rätt i det, att man inte ska bli sitt symtom  - men jag tänker att det är rätt trist att vara ensam i sin problematik så jag skriver om det här.

 

Det finns ett musikaliskt klingande namn på problemet. "Nocturi är att tvingas gå upp för att kissa en eller flera gånger under natten. Nocturi är vanligt och förekommer ungefär lika ofta bland kvinnor som bland män. Över 15 % av män i åldern 40-49 år går upp två eller flera gånger per natt."

 

En dag som denna var det därför tacksamt att inför klient nummer två stanna upp vid en mur med en kopp kaffe och bara njuta av utsikten.

 

Maria

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Lina » Fredagsmys. :  ”Hej Maria och Torbjörn! Vilken härlig ton ni har på er hemsida, jag sitter och f..”

  • susanne salmén » Träningsresan:  ”Jättejättefin hemsida med toppenresor ! Jag tror jag kommer på alla :) Varm Kra..”

  • Marianne Berlin » Vad är det som händer? :  ”Hm, har artros, aldrig svullen av den. Haft som knivar och opererats. Slagit i k..”

  • Annika Stålfjäll Reinert » Vad är det som händer? :  ”Så är det! Vi får inte glömma att vanligt friskt åldrande även innefattar viss v..”

  • Ingrid » Jag har fyllt år!:  ”Grattis! ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln