Keso och bananer = ätstörning?

Röding,spenat,citron,mandelpotatis,Creme Fraiche med örter, Röding,spenat,citron,mandelpotatis,Creme Fraiche med örter,

Vad ska man äta?

 

Jag lyssnade en gång på ett föredrag från en läkare på Huddinge Sjukhus - när jag gick min PT-utbildning. Han sa något klokt; de som är överviktiga vet exakt hur man ska äta för att inte bli överviktig - de som är underviktiga vet exakt hur de ska äta för att inte vara underviktiga - det är inte det som är deras problem....

 

Numera lyssnar jag mycket på mitt sunda förnuft. Mitt sunda förnuft är alltså summan av det jag läst,hört och upplevt under mina snart 50 år + allt det som jag läser,hör och fortsatt upplever.

 

Det jag numera tycker att man ska undvika är; halvfabrikat,socker,salt och kemiska tillsatser.

 

Jag tycker också att man så långt det är möjligt ska välja ekologiskt. Alkohol är en sådan sak som jag inte längre dricker alls om det inte är ekologiskt.

 

Därför finns det numera en massa saker som jag åt förut men som jag INTE äter nu. Det finns en massa saker jag undviker att äta och dricka men som ibland slinker ned - för att det inte går att få tag på ekologiskt.

 

Många restauranger serverar lunchmat jag numera aldrig skulle äta - helt enkelt därför att det är för mycket kemiska tillsatser i det som serveras.

 

Med denna kostförändring så märker man snart att socker och salt suget försvinner,

Blir maten då bara energi till kroppen för att kunna låta kroppen utföra det du vill att den ska göra?.

Nej! Mat är en källa till njutning, samvaro och nyfikenhet och utan kemikalier och tillsatser snarast ökar den positiva upplevelsen av mat; såväl psykiskt som fysiskt.

 

Är det då praktiskt möjligt att leva efter dessa ideal i den stressiga vardagen med arbete, träning, familjeliv och fritidsaktiviteter?

Japp! Det kan man - det kan krävas lite tid i början- men det är som med träning - när man får rutin så är det hur enkelt som helst!

 

Men är det dyrare? Nej! När du slutar köpa det där godiset, det där onödiga så märker du att du har råd.

 

Om du har tidsbrist eller vill lägga tiden på något annat på lunchen och vill ha en bra lunch - ät 500g keso ( ekologisk) 2 bananer ( ekologiskt) då får du bra näring - ca 650 kalorier som håller din kropp igång. Ska du träna hårt vet du säkert vad du måste äta istället - har du ätstörningar så får du gärna börja träna med mig så hjälper jag dig bort från din ätstörning - men är du en av de flesta - kan du utan tvekan välja keso och bananer.

 

Keso och bananer till lunch är alltså nödvändigtvis inte = ätstörningar.

 

Jag slår ett slag för denna blogg av Jonas Colting

 

Maria

 

 

 

 

Maria

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Lina » Fredagsmys. :  ”Hej Maria och Torbjörn! Vilken härlig ton ni har på er hemsida, jag sitter och f..”

  • susanne salmén » Träningsresan:  ”Jättejättefin hemsida med toppenresor ! Jag tror jag kommer på alla :) Varm Kra..”

  • Marianne Berlin » Vad är det som händer? :  ”Hm, har artros, aldrig svullen av den. Haft som knivar och opererats. Slagit i k..”

  • Annika Stålfjäll Reinert » Vad är det som händer? :  ”Så är det! Vi får inte glömma att vanligt friskt åldrande även innefattar viss v..”

  • Ingrid » Jag har fyllt år!:  ”Grattis! ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln