Julmaten.....

Grönkål är faktiskt gott Grönkål är faktiskt gott

Mat kan vara ett känsligt ämne. På många sätt. Dessutom har ofta många ett sanningens ord att säga. Hur ska då du tänka?

 

För att svara på frågan måste man ju veta vem du är. Hur du lever och hur du mår. Vad du själva har för tankar om dina måltider.

 

Idag hörde jag på nyheterna den föga förvånade nyheten att Elitidrottande kvinnor äter för lite vilket gör att de "På lång sikt får det här allvarliga hälsomässiga konsekvenser, du kan bli steril och du får stressfrakturer, benbrott, på grund av att ditt skelett är nedsatt, säger Anna Melin, doktorand vid Köpenhamns universitet och en av forskarna bakom studien."

 

Men det är inte heller en förvånande nyhet att många äter för mycket. Det ökar också risken att på lång sikt ge allvarliga hälsomässiga konsekvenser

."En genomsnittlig kvinna behöver få i sig omkring 2 000 kalorier om dagen. En elitidrottande kvinna behöver kanske det dubbla."

 

Själv slår jag ju ett hårt slag för att man ska välja ekologiskt producerade livsmedel så långt det det går. Dessutom tror jag på att man ska akta sig för snabba kolhydrater i de flesta fall. Socker - ska vara en lyxig belöning inte ett varje-dag konsumerande.

 

Aftonbladet har en liten artikel "Så väljer du rätt på julbordet"

Där kan du kanske hitta din variant av hur du vill äta denna jul.

 

Jag tror på att man krasst ska undvika sådant som man vet med sig ger en en dålig känsla dagen efter. Det är som man ska tänka när det gäller alkohol....

 

Blev du inte klokare av detta? Vill du ha konkreta råd?

 

Kontakta mig :)

 

Maria

 

 

 

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Lina » Fredagsmys. :  ”Hej Maria och Torbjörn! Vilken härlig ton ni har på er hemsida, jag sitter och f..”

  • susanne salmén » Träningsresan:  ”Jättejättefin hemsida med toppenresor ! Jag tror jag kommer på alla :) Varm Kra..”

  • Marianne Berlin » Vad är det som händer? :  ”Hm, har artros, aldrig svullen av den. Haft som knivar och opererats. Slagit i k..”

  • Annika Stålfjäll Reinert » Vad är det som händer? :  ”Så är det! Vi får inte glömma att vanligt friskt åldrande även innefattar viss v..”

  • Ingrid » Jag har fyllt år!:  ”Grattis! ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln