Susanna Kallur och jag....

När man har en livsstil som innefattar fysisk aktivitet eller ett jobb där kroppens delar måste vara friska och hela då blir man sänkt när man blir skadad eller "sjuk". Såklart är sjukdom alltid jobbigt och det finns betydligt värre saker än en hamstringskada eller en stressfraktur. Men idag när jag lyssnade på nyheterna och hörde att Susanna Kallurs chans till comeback var "mikroskopisk" då tänkte jag att med medkänsla på henne.

 

Hur benägna är vi att gå vidare och hitta andra spår när vi inser att kroppen inte är som den en gång var? Svaret är personligt.

Jag har några klienter som är betydligt äldre än mig. De känner sig inte sjuka och de "skador" som de har låter de sig inte nedslås utav utan istället kontaktar de mig för att inte tappa de förmågor som de har eller förbättra andra förmågor. Det handlar om styrka,balans och kondition. De vill inte att kroppen ska vara äldre än vad de känner sig som för då blir de "handikappade" och avskurna från ett sätt att leva som de anser vara självklart trots den faktiska åldern.

 

Att inte kunna springa milen så snabbt som jag vill eller att inte längre vara en friidrottare i världsklass är så klart jäkla trist. Men med lite perspektiv så kan i alla fall jag konstatera att jag fortfarande kan träna upp mig för andra prestationer och jag hoppas att Susanna Kallur hittar andra arenor där hon kommer till sin rätt och mår bra!

Kanske skaffa barn ;)

 

Maria Edholm Chami

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Lina » Fredagsmys. :  ”Hej Maria och Torbjörn! Vilken härlig ton ni har på er hemsida, jag sitter och f..”

  • susanne salmén » Träningsresan:  ”Jättejättefin hemsida med toppenresor ! Jag tror jag kommer på alla :) Varm Kra..”

  • Marianne Berlin » Vad är det som händer? :  ”Hm, har artros, aldrig svullen av den. Haft som knivar och opererats. Slagit i k..”

  • Annika Stålfjäll Reinert » Vad är det som händer? :  ”Så är det! Vi får inte glömma att vanligt friskt åldrande även innefattar viss v..”

  • Ingrid » Jag har fyllt år!:  ”Grattis! ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln