Nu ska jag fylla 50 år ....

Det är faktiskt så att jag fyller 50 år nästa vecka. Det är onekligen så att det finns tid för reflektion.

 

Att kroppen förändras hela tiden förstår man ju. Celler byts ut och dör och kroppen åldras långsamt. Som kvinna går man igenom en hel del förändringar av hormoniell art. Dessa hormoner påverkar såklart kroppen. Hur kroppen påverkas är olika från kvinna till kvinna men det finns några grundläggade förändringar som vi gemensamt delar.

 

Just nu är jag påväg från preklimakteriet till klimakteriet. Det är inte utan en sorts sorg. Eftersom jag är intresserad av träning och hur träning påverkar kroppen undrar jag ju nu hur min egen träning påverkar mig när nu östrogenet börjar minska. Jag märker faktiskt en sorts muskeltrötthet som jag inte haft tidigare - undrar om fler gör det.

Jag märker att jag mår bäst av träning där jag jag verkligen konditionstränar mig trött. Det är som att kroppen vill flåsa och svettas....

 

Det är en ära för mig att träna alla mina klienter och följa deras utveckling. Extra intressant är det att träna de kvinnor som är äldre än mig - det ger mig en hel del kunskap som jag tycker att det är svårt att läsa sig till.

 

För att fira mina 50 år åker jag med min man en vecka till Turkiet. Därefter stannar jag där ytterligare en vecka för att vara tränare på M-Magasins hälsoresa.

 

Den 4 maj kommer jag hem igen. Tills dess kära klienter håll koll på eposten - där kommer en överraskning :)

 

Den 24 april tänker jag på er!

 

Maria

 

 

 

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Lina » Fredagsmys. :  ”Hej Maria och Torbjörn! Vilken härlig ton ni har på er hemsida, jag sitter och f..”

  • susanne salmén » Träningsresan:  ”Jättejättefin hemsida med toppenresor ! Jag tror jag kommer på alla :) Varm Kra..”

  • Marianne Berlin » Vad är det som händer? :  ”Hm, har artros, aldrig svullen av den. Haft som knivar och opererats. Slagit i k..”

  • Annika Stålfjäll Reinert » Vad är det som händer? :  ”Så är det! Vi får inte glömma att vanligt friskt åldrande även innefattar viss v..”

  • Ingrid » Jag har fyllt år!:  ”Grattis! ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln