Sju kjolar. 

Det finns något unikt förtjusande med denna plats. Det har jag redan antytt. Det unika tar sitt språng från havet. Bor man här i Nazaré så präglas man av havet och dess krafter.  

När jag tar min favorit promenad, från min gata i Nazaré upp till Sitio stöter jag ofta på denna härliga kvinna. Hon bär den traditionella klädseln som kallas  ”Sju kjolar”.  Det sägs att de sju lagren av kjolar representerar de sju dagarna i veckan, de sju färgerna i regnbågen samt de sju vågorna i ett vågset. Att klädseln bars kan nog också ha att göra med att den var praktisk vintertid när man väntar på en blåsig strand och kanske måste gå ner i vattnet till knäna för att ta emot de små fiskebåtarna. Idag bär många kvinnor jag möter denna klädsel med tydlig med stolthet, trots att de sysslar med annat än att möta fiskebåtar som kommer med dagens fångst. 

Maria 

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Lina » Fredagsmys. :  ”Hej Maria och Torbjörn! Vilken härlig ton ni har på er hemsida, jag sitter och f..”

  • susanne salmén » Träningsresan:  ”Jättejättefin hemsida med toppenresor ! Jag tror jag kommer på alla :) Varm Kra..”

  • Marianne Berlin » Vad är det som händer? :  ”Hm, har artros, aldrig svullen av den. Haft som knivar och opererats. Slagit i k..”

  • Annika Stålfjäll Reinert » Vad är det som händer? :  ”Så är det! Vi får inte glömma att vanligt friskt åldrande även innefattar viss v..”

  • Ingrid » Jag har fyllt år!:  ”Grattis! ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln