I tanken som då, i kroppen som nu....

Förbenade kropp. 

Min farmor brukade säga; Du ser skalet, här inne i mig är jag lika ung som du" Nu när jag passerat 50 förstår jag exakt vad hon menade. 

Har ni upplevt sinnet pigg som en mört men kroppen tung som sten och ont här och där? 
Det gör jag ofta.  

Häromdagen skulle jag springa ett längre löppass. Efter ca 10 minuter var kroppen dödens trött och andningen som vore jag helt otränad. Inte en susning om varför. Jag tränade mitt pass, men varje minut var jag redo att ge upp. Slutligen var så 6 km avklarat. Då, kände jag mig nöjd och inte död utan piggare än innan. 

Smärta. Inte träningsvärk utan aj aj ont har jag ofta. 
Jag kan ta denna morgon som ett exempel. Jag vaknar och har så ont i vänster knä att jag haltar. Tänker att jag gjort illa mig i trappan jag tog. Suckar. Inser att dagens träningspass får bli rodd. Så håller jag igång och plötsligt inser jag att min knä inte gör ont längre. 
Jag funderar. Var tog det onda vägen? 

Den här kroppen som jag lever i den ger mig ofta anledning att sucka och ibland fäller jag en tår. Men lika ofta gör samma kropp mig glad som en speleman och stolt som en tupp. Trots alla skavanker förmår den så mycket. 

Jag inser att det är mitt tålamod och min förmåga att bryta ihop och börja om som gör att jag klarar det jag gör nu-för-tiden. 

Med det sagt vill jag peppa dig som upplever att alla andra tränar och motionerar dag ut och dag in utan motgångar - så är det inte. Att formulera målet att träna och motionera regelbundet är förbundet med många långa samtal med sitt inre - att inte ge upp, att söka lösningar och bita ihop när ”jag-skiter-i-allt” känslan kommer. 

Maria 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Lina » Fredagsmys. :  ”Hej Maria och Torbjörn! Vilken härlig ton ni har på er hemsida, jag sitter och f..”

  • susanne salmén » Träningsresan:  ”Jättejättefin hemsida med toppenresor ! Jag tror jag kommer på alla :) Varm Kra..”

  • Marianne Berlin » Vad är det som händer? :  ”Hm, har artros, aldrig svullen av den. Haft som knivar och opererats. Slagit i k..”

  • Annika Stålfjäll Reinert » Vad är det som händer? :  ”Så är det! Vi får inte glömma att vanligt friskt åldrande även innefattar viss v..”

  • Ingrid » Jag har fyllt år!:  ”Grattis! ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln