Vill du hjälpa oss att hjälpa?

Som ni vet, bor jag i fantastiska Portugal, i den lilla underbart fina staden Nazaré. Livet rullar på här som för de flesta andra. Vardag med allt den kan bestå utav. Helgen lite lyxigare. Blir ju roligare så. Vi har underbar värme här. Sommar. Bada i havet. Njuta av skuggan. Träna ute men också gärna på ett svalt gym.

Så plötsligt.
En skogsbrand tar fart 8-10 mil från oss. Vår terrass täcks av tunnt svart lager sot. Vi inser att branden är katastrofalt utbredd. Ju mer vi förstår ju större blir vår sorg. Vi ser på tv hur människors hela liv raseras. 
Här där vi bor, kan man inte tro det är sant. Stranden är fylld av människor som njuter. Solen är lika vacker när den går ned på kvällen. Allt är som vanligt samtidigt som 64 människor dör i ett eldhav enorma arealer av land förstörs och oändligt antal människor mister sina hem och sin försörjning. Vackra platser vi planerat att besöka finns inte mera.  

Vad kan jag då göra?
Min man och jag köper vatten, energibars och energidrycker i massor, detta lämnar vi till vår lokala branstation. Kan vi göra mer? Nästa steg, jag talar med Elsa Larsson Regnström som jag lärt känna via SWEA Lissabon. Vi beslutar oss för att starta en insamling för att hjälpa drabbade familjer. 
 Pengarna kommer att doneras till Caixa Geral de Depósitos, som är den största banken i Portugal, initiativ ”Unidos por Pedrógão Grande”. Detta solidaritetskonto öppnades i syfte för att hjälpa de som drabbats av denna tragedi. Lär mer om det här (på portugisiska): 

Vill du hjälpa oss hjälpa? 
Jag är medveten om att detta inte är den enda mänskliga katastrof som just nu pågår. Men jag riktar nu blicken just till denna. 
Klicka här så kommer du till den sida där du kan lämna ditt bidrag. Alla bidrag räknas. 

Maria 
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Lina » Fredagsmys. :  ”Hej Maria och Torbjörn! Vilken härlig ton ni har på er hemsida, jag sitter och f..”

  • susanne salmén » Träningsresan:  ”Jättejättefin hemsida med toppenresor ! Jag tror jag kommer på alla :) Varm Kra..”

  • Marianne Berlin » Vad är det som händer? :  ”Hm, har artros, aldrig svullen av den. Haft som knivar och opererats. Slagit i k..”

  • Annika Stålfjäll Reinert » Vad är det som händer? :  ”Så är det! Vi får inte glömma att vanligt friskt åldrande även innefattar viss v..”

  • Ingrid » Jag har fyllt år!:  ”Grattis! ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln