Jag gillar Tomas Tengby och minns min barndom

Sitter ned. Äter middag. Dricker ett glas vin. Funderar. Jag förstod inte att jag åt det bästa när jag var liten.
Minns när jag var liten hur irriterad jag blev på min mamma som envisades med att laga maten från grunden. Hur jag önskade mig pulvermos och Skogaholmslimpa men fick hemgjord potatismos och hembakt bröd. Minns att jag önskade att min mamma skulle köpa "köpemjölk" minns att jag skämdes för att hon gjorde långfil själv. Jag minns hur pinsamt det var när vi verkligen skulle gräva potatis på höstlovet.

Jag minns också att vi grät när något djur skulle slaktas men att vi med skruvad humor kunde konstatera att "Mamma mu"  smakade bra när hon sedan hamnade på tallriken. Tänker på hur jag ville ha fiskpinnar men istället tvingades lära mig rensa pepparrotsgäddan eller än värre rödingen med sina små ben.

Jag minns att jag avskydde plocka lingon och blåbär för att sedan hjälpa till att rensa dem, jag visste ju att BoB fanns. Jag avskyr än idag hjortron och jag tror att det beror på att mina smaklökar minns hur jobbigt det är att plocka dem.  Men jag minns också den äckliga doften när man förväller murklor men hur god en murkelstuvning smakar.  

Alla mina minnen och Tomas Tengby i programmet Saluhallar som framtidens butik på Meny rumlar runt i mitt huvud där jag sitter och äter min middag. Jag tänker på lyxen att jag bor granne med en Saluhallen här i Nazaré. Jag tänker på att jag verkligen uppskattar Tomas Tengby, hans program är folkbildande och mysiga att lyssna på. Jag funderar på att jag vill tipsa dig att lyssna på Meny. 
Jag tänker att om du lagt på dig ett eller flera sommakilon få då inte panik. Gå hem, lyssna på Meny och bli inspirerad. Ta upp din vardagsmotion. Fundera på vad du vill träna upp under hösten. Sätt målet till nyårsafton. Du ser, du har gott om tid att förändra och förbättra. 

Tack Mamma och Pappa
Maria 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Lina » Fredagsmys. :  ”Hej Maria och Torbjörn! Vilken härlig ton ni har på er hemsida, jag sitter och f..”

  • susanne salmén » Träningsresan:  ”Jättejättefin hemsida med toppenresor ! Jag tror jag kommer på alla :) Varm Kra..”

  • Marianne Berlin » Vad är det som händer? :  ”Hm, har artros, aldrig svullen av den. Haft som knivar och opererats. Slagit i k..”

  • Annika Stålfjäll Reinert » Vad är det som händer? :  ”Så är det! Vi får inte glömma att vanligt friskt åldrande även innefattar viss v..”

  • Ingrid » Jag har fyllt år!:  ”Grattis! ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln