När man inte ser ut som man känner sig....

Häromdagen, på väg från min one to one yogalektion. I sinnet lätt som en fjäder. I tanken lite som en svala. I kroppen mjuk och ledig. Spänst i steget.  Men så råkade jag se min spegelbild. Herregud, vem är den där lite överviktiga tanten hann jag tänka innan jag konstaterade att; jaha... sådär ser jag ut :)

Tur är det ju nu att jag hunnit leva mina dagar och skaffat mig lite kunskap. Insikten jag fick av spegelbilden krossade mig inte, jag blev istället lite road. Tänk vad motion kan göra med hjärnan. Man blir lite snällare mot sig själv. Men kan hantera den eventuella stress som uppstår när fåfängan får sig en törn. 

Under sommaren har jag läst boken Hjärnstark av Anders Hansen. Därför vet jag ju att det stämmer det som jag upplever, hjärnan mår bra av motion. Nu är det nog inte just yogan som hjälper mig hantera stressen utan det är mina löppass, dvs min konditionsträning. Så säger forkningen. Yogan gör istället att jag kan springa, med den stärker jag upp min rygg. 

Du ska alltså inte sluta med din yoga, pilates, avslappning, meditaion eller mindfullnes men du ska försäkra dig om att du konditionstränar om du vill sänka stressnivån och mota bort eventuell ångest. 

"Det mesta tyder på att konditionsträning ger mer ur ett stressperspektiv än styrketräning. Se till att hålla på i minst 20 minuter, gärna 30-40 min om du orkar. Se till att få upp pulsen rejält i alla fall 2-3 gånger i veckan." Ur boken Hjärnstark

Jag funderar, tänker att just löpningen har givit mig lugn när min kropp krånglat och jag har ont. Jag tänker att när jag svettas och stånkar på roddmaskinen, steppuppmaskinen eller cykeln för att jag inte kan springa - då gör denna konditionsträning att jag inte deppar för att jag just då INTE kan springa. Det är ju det jag gillar bäst!

Om all denna konditionsträning dessutom gör att jag inte avskyr min kropp för att den just nu inte ser ut som jag känner mig - ja då är det bonus. Jag är helt enkelt hjärnstark. :) 

Maria 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Lina » Fredagsmys. :  ”Hej Maria och Torbjörn! Vilken härlig ton ni har på er hemsida, jag sitter och f..”

  • susanne salmén » Träningsresan:  ”Jättejättefin hemsida med toppenresor ! Jag tror jag kommer på alla :) Varm Kra..”

  • Marianne Berlin » Vad är det som händer? :  ”Hm, har artros, aldrig svullen av den. Haft som knivar och opererats. Slagit i k..”

  • Annika Stålfjäll Reinert » Vad är det som händer? :  ”Så är det! Vi får inte glömma att vanligt friskt åldrande även innefattar viss v..”

  • Ingrid » Jag har fyllt år!:  ”Grattis! ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln