Måste få säga.....

Åre just nu, Nazaré till nyår. Åre just nu, Nazaré till nyår.

Här är det snö! Jag är i Åre, det har snöat, det snöar när jag skriver.  Jag njuter. Kylan är inget problem för mig, inte eller hårda vindar. Men jag måste få säga; det jag kan störa mig på...om jag nu tillåter mig...det är hundar i skidspår...eller kanske inte hundarna utan deras matte och husse.

Hundpann i motionsspår borde vara en no no...eller hundar i sele/koppel i motionsspår..borde vara en no no. Det säger jag för att jag igår mötte en tämligen oskön matte med hundspann, enligt henne skulle alla andra flytta på sig när de kom i full fart.  Jag är inte kvinnan som talar med hundar, men jag är rätt säker på att det inte var hundarna som bestämde att de skulle ut i spåret utan just människan.

Jag vet ju att alla ska med, håller med om det. Men kanske skulle det vara mer på sin plats att välja spår där andra inte åker - om man nu vill ha med sin hund. Jag såg ett flertal hundar utan sele - bara med koppel, som skulle springa (tyckte matte/husse) före men där det trasslade...dessa trassel blir stopp, hundar i full gallop betyder; ur vägen eller kollition...Det råder koppeltvång, det tycker jag är bra. Men kanske ska ni hundägare ta en promenad, löptur eller skidtur på hundens vilkor - dessa vilkor är då; Låt mig hunden få motionera utan att stressas av andra.
Visst gillar jag hundar, men jag har svårt för vissa hundägare som enligt mig tar mer hänsyn till sig själva än sina hundar. 

Maria ( mer av en kattmänniska) 
:) 

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Lina » Fredagsmys. :  ”Hej Maria och Torbjörn! Vilken härlig ton ni har på er hemsida, jag sitter och f..”

  • susanne salmén » Träningsresan:  ”Jättejättefin hemsida med toppenresor ! Jag tror jag kommer på alla :) Varm Kra..”

  • Marianne Berlin » Vad är det som händer? :  ”Hm, har artros, aldrig svullen av den. Haft som knivar och opererats. Slagit i k..”

  • Annika Stålfjäll Reinert » Vad är det som händer? :  ”Så är det! Vi får inte glömma att vanligt friskt åldrande även innefattar viss v..”

  • Ingrid » Jag har fyllt år!:  ”Grattis! ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln