Om att klaga på vädret, en krönika samt mitt knä.

You had me at hello You had me at hello

Får man gnälla lite? 
Så tänker jag för mig själv. Jag som nu flyttat till Portugal, får jag gnälla lite? Jooo, men visst får jag det. Jag menar att jag ju på FB och Instagram kan följa hur ni lider därborta i hemlandet. Ni har det kallt och det snöar. Ni har det grått och isigt. Detta år har verkligen Kung Bore drabbat Sverige. 

Men vi då. 
Här fick vi besök av först Emma, sedan Felix och nu Gisele. Jag pratar stormar och jag pratar regn i form av kraftiga störtskurar. Ok. Regn behöver vi. Men storm? 

Ja ja. 
Vi har nån dag då och då där vi kan sitta ute och äta lunch, sitta i solen och bli för varma. Men ni har skidspår, sol och frusna isar. Ni kan äta apelsin och frysa om fingrarna. Ni kan få kalla tår och komma in och värma dem. 

Vädrets makter. 
Jag talar med andra som bor här i landet. Det sägs att vädret inte är som förr. Ena året inget regn. Torka. Detta år regn, storm, kyla. Det sägs att såhär brukar det inte vara. 

I väntans tider. 
Så även här längtar vi efter den vår vi känner igen. Vi väntar.
I väntan på ( våren och värmen som stannar) tänder vi ljus på kvällarna. I väntan på (våren och värmen som stannar) suckar vi av och ann. I väntan på ( våren och värmen som stannar) tänker vi att klaga ska vi inte göra! Vi har tak över huvudet och mat på bordet och kläder som skyddar. 

Özz Nûjen 
I väntan på ( våren och värmen som stannar) tränar jag och hinner dessutom läsa en hel del böcker och artiklar. Då stötte jag på en krönika av Özz Nûjen - läs mera här. Tycker först att han kanske har en poäng, men så minns jag alla sköna som inte är på FB inte Instagram, som inte alls tränar men ändå inte tar tag i sina liv, som ändå inte funderar kring; Är livet bara det här? Borde  jag ringa mina föräldrar?  Suger mitt jobb? Vad händer egentligen i Syrien? Varför gjorde Alliansen ett sånt fiasko med Nya Karolinska? Ska jag läsa någon ny bra bok? Jag tänker att det nog inte är bara är "träningsfreaks" och "gymselfieknarkare"som kan irritera en.

Ps.
Ps. Sådär. Nu har jag gnällt lite och ändå inte sagt ett ord om mitt onda knä som just nu i denna skrivande stund har gått från galen smärta ( dag ut och dag in) till smärtfritt de senaste 48h - jag vet inte varför. Ska träna idag igen , se om smärtan håller sig borta. Ds

Maria 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Lina » Fredagsmys. :  ”Hej Maria och Torbjörn! Vilken härlig ton ni har på er hemsida, jag sitter och f..”

  • susanne salmén » Träningsresan:  ”Jättejättefin hemsida med toppenresor ! Jag tror jag kommer på alla :) Varm Kra..”

  • Marianne Berlin » Vad är det som händer? :  ”Hm, har artros, aldrig svullen av den. Haft som knivar och opererats. Slagit i k..”

  • Annika Stålfjäll Reinert » Vad är det som händer? :  ”Så är det! Vi får inte glömma att vanligt friskt åldrande även innefattar viss v..”

  • Ingrid » Jag har fyllt år!:  ”Grattis! ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln