Tunghäfta och längtan efter mitt löpsteg!

Inför start #corridanazare 2018 Inför start #corridanazare 2018

Jag måste tillstå att jag nog haft lite skrivkramp. 
Jag har kanske blivit påverkad av vädret här, vi har haft en lång och kylig vår med mycket regn och för många grå dagar.  Jag kan kanske ha blivit påverkad av en redig förkylning. Säkert är att jag är påverkad av mitt vänstra knä…artrosen. Så. När jag då påverkad, av ditt eller datt, satt mig framför datorn har jag inte hittat orden eller vetat vad jag vill skriva om.  Men nu vet jag!

Jag vill skriva om min egen längtan efter löpning.
 Jag vill skriva om hur fantastiskt det är att känna att benen bär, steg efter steg i fart framåt. 
Utvecklingen går framåt, jag kan nu ”springa” ”jogga” ”lufsa” nästan varje dag utan att mitt knä sväller, utan att jag börjar halta och utan att jag får värk. Det är ett stort framsteg. 
Jag har jobbat mycket med grenspecifik styrketräning och rörlighetsträning. 
Just denna träning har också givit mig pepp, de dagar jag haft riktigt ont och varit svullen har jag ändå klarat av att göra min styrketräning. Det som är frustrerande är att jag INTE kan springa så fort som jag vill, vid en viss hastighet då börjar det göra ont i mitt knä.  Frågan om jag ska nöja mig här eller fortsätta träna och tro på min magkänsla som säger mig att det kommer att bli ännu bättre och jag kommer att kunna springa fortare. Jag vet svaret.
 
CORRIDA DA NAZARÉ 
Igår var det en löpartävling här i Nazare. CORRIDA DA NAZARÉ 
10 km, en kuperad bana som efter ca 1km blir en ca 2km lång seg backe. Igår var det dessutom rätt blåsigt så motvind var också en faktor som gjorde löpning tyngre. Kul med tävling oavsett vilket mål man har! Jag sprang inte. Men åh, vilken lust jag kände för att springa.

Målbilden
Men, jag håller mig till planen.
Målet med min träning kan då kanske vara ett 10km lopp inom 6 månader. Kanske ett vintrigt lopp någonstans i Sverige? Vi får se. :) 

Maria 
 
 
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Lina » Fredagsmys. :  ”Hej Maria och Torbjörn! Vilken härlig ton ni har på er hemsida, jag sitter och f..”

  • susanne salmén » Träningsresan:  ”Jättejättefin hemsida med toppenresor ! Jag tror jag kommer på alla :) Varm Kra..”

  • Marianne Berlin » Vad är det som händer? :  ”Hm, har artros, aldrig svullen av den. Haft som knivar och opererats. Slagit i k..”

  • Annika Stålfjäll Reinert » Vad är det som händer? :  ”Så är det! Vi får inte glömma att vanligt friskt åldrande även innefattar viss v..”

  • Ingrid » Jag har fyllt år!:  ”Grattis! ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln