Om att få till träningen i hettan. 

Som den svenska kvinna jag är har jag blivit matad med bilder av olika träningspass som utförs med solen gul, himlen blå och havet vått i bakgrunden eller förgrunden. Optimal träningsmiljö enligt mången copywriter. 

Men nu bor jag där just denna fond är mer regel än undantag. Jag har lärt mig det du kanske också lärt dig denna sommar - det är inte optimalt att träna när det är för varmt.

NoIfNoBut
Räddningen för mig är alltså att gå in och träna på gymmet. Räddningen är dagar då det är mulet för då är trots värmen ändå uthärdligt att ta ett löppass ute. Räddningen kan vara en tidig morgon (om man nu är morgonpigg) eller en sen kväll när solen gått ned (om man nu inte är inbokad på annat) Räddningen kan tyckas krånglig och stå i skarp kontrast till dina inre bilder av hur nice det är med träningspass i sol och värme. Men räddningen är det som gör att träningen blir av. 

Så.
Om du nu inte får till din träning för att det är för varmt, misströsta icke. Det är normalt att vilja ta det lugnt när det är varmt. Känn dig inte dum om du väljer gymmet för att få till dina träningpass - känn dig smart!

Misströsta icke!
I solen är det skönt att söka skugga och ligga lat med en bok i handen. I solen är det skönt att slippa för mycket kläder. I solen är det skönt att bara vara - men sällan att göra ett träningspass av tuffare sort. 
Dessutom.  Tänk på alla sköna träningspass du kommer att få till i höst. :) 

Maria 

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Lina » Fredagsmys. :  ”Hej Maria och Torbjörn! Vilken härlig ton ni har på er hemsida, jag sitter och f..”

  • susanne salmén » Träningsresan:  ”Jättejättefin hemsida med toppenresor ! Jag tror jag kommer på alla :) Varm Kra..”

  • Marianne Berlin » Vad är det som händer? :  ”Hm, har artros, aldrig svullen av den. Haft som knivar och opererats. Slagit i k..”

  • Annika Stålfjäll Reinert » Vad är det som händer? :  ”Så är det! Vi får inte glömma att vanligt friskt åldrande även innefattar viss v..”

  • Ingrid » Jag har fyllt år!:  ”Grattis! ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln