Här bor jag
Här bor jag

Vem är Maria?

Jag har glädjen att bo i den fantastiska staden Nazaré i Portugal. Tillsammans med min man Torbjörn flyttade jag hit i början av 2017 och fick då möjlighet att tillämpa allt jag genom åren lärt mig om vad som är viktigt för att en träningsresa ska bli bra! 

Jag är född i april 1963. Uppvuxen utanför Lycksele. Flyttade till Sundsvall och sedan vidare till Stockholm där jag så småningom började arbeta på på Stockholms stadsteater.
2008 tog jag steget från Stockholms stadsteater till ett liv som egen företagare inom friskvårds- och hälsobranchen.
Jag utbildade mig till personlig tränare och startade sedan NoIfNoBut 2010. Min affärsidé var kort och gott: Klienten byter om hemma, jag kommer till klienten och träningspasset utförs under ledning av mig i klientens närmiljö. Det har varit ett helt fantastisk jobb att få hjälpa och peppa alla de kvinnor som givit mig sitt förtroende under årens lopp.

Jag älskar verkligen att se mina klienter börja lita på sin kropp och dess kapacitet.  Speciellt de som från början inte alls såg sig som motionärer men som under träningsperioden utvecklade ett behov av att regelbundet vara aktiva. Som personlig tränare har jag hjälpt mina klienter att uppnå sina personliga mål. Alltifrån viktnedgång för bättre självkänsla, förbättra kondition och styrka för att leva ett aktivt liv, skapa rutiner för träning och vardagsmotion till att kunna genomföra ett motionslopp.
    
Efter ett år i Nazaré där jag genomfört tre träningsveckor med fantastiska och inspirerande deltagare har givit mig ännu mer erfarenhet och gör att jag känner mig mer peppad än någonsin inför säsongen 2018 där vi också utvecklat och breddat vårt koncept. 

Min egen träning och varför jag tränar och motionerar.  

Jag har tränat och motionerat hela mitt liv men jag tyckte inte om ämnet gympa i skolan. Det beror nog på att jag i grunden är blyg och inte någon tävlingsmänniska. Jag springer för att jag kan. Jag tränar för att förbättra mig, lära mig något nytt eller för att kunna fortsätta leva så fysiskt aktiv som jag vill. 

Mycket av min basträning har cirkulerat kring löpning och styrketräning. För att ha träningsmål eller för att utmana mig själv har jag under åren genomfört några olika motionslopp. Jag är riktigt stolt över att jag genomfört Lidingöloppet och Vasaloppet 90km. Stoltast är jag nog över Lidingöloppet. 30 km terränglöpning är inte "a walk in the park" -:) Men jag har inga tider att skryta om. Min stolthet grundar sig i att jag genomfört loppen och att jag tränade inför dem. 

Jag är inte träningsnörd till 100%. Jag kan byta ett träningspass mot en kulturell upplevelse eller ett möte med en människa - om jag måste välja.  Jag har svackor ibland. Jag har under perioder mest rehabtränat, jag har haft stora problem med diskbråck. Men jag strävar efter att  träna 3-4 dagar i veckan. Dessutom håller jag koll på min vardagsmotion med min stegräknare, 10 000 steg per dag, även de dagar jag tränar. 

Mina erfarenheter bakom mitt träningskoncept 

När jag och min man i januari 2017 flyttade till Portugal fick jag också möjlighet att förverkliga mina drömmar om att organisera träningsresor.  
De träningsresor NoIfNoBut erbjuder till Nazaré i Portugal präglas av ett personligt tilltal, intimitet, vacker natur och en sund inställning till vad träning och motion egentligen ska handla om. 

Jag har under flera år samarbetat med M-magasin där jag bland annat bloggat om träning och hälsa. Jag var dessutom med och lanserade M-magasins träningsresor till bland annat Turkiet, Kreta och Mallorca och var även ansvarig för flera träningspass på dessa resor.  Bland de olika passen jag ledde minns jag speciellt de pass jag kallade "Spring i benen" där jag inspirerade kvinnor att våga springa trots att de inte sprungit sedan de var unga flickor.
Jag har också arbetat tillsammans med Icebug och bland annat inspirerat kvinnor som inte sett sig som motionärer att delta i det vackra, spännande och utmanande Icebug Xperience under 3 dagar och 75 km på västkusten.

Den erfarenhet jag fått under dessa resor, inte minst av alla fantastiska deltagare jag under åren kommit i kontakt med och som jag sett utvecklas i sitt eget motionerande, har givit mig värdefulla idéer om hur ett uppskattat koncept för träningsresor bör se ut. 

Jag hoppas att du blir nyfiken på mig och på NoIfNoButs träningsresor till  Portugal och hälsar dig välkommen till Nazaré! 

Maria