Temavecka Yoga genomförd - en fantastisk vecka med mycket nöjda deltagare

Team Yoga samlade vid fyren i Sitio och Surfarmuséet. (Klicka för större bild) Team Yoga samlade vid fyren i Sitio och Surfarmuséet. (Klicka för större bild)

12 svenska kvinnor, som jag fort döpte till team yoga,  kunde efter en skön sovmorgon och välkomstmötet så äntligen uppleva det första passet på söndagen. En två timmars vandring som gav alla en överblick över Nazaré. Vi tog alla trappsteg upp till Sitio för att sedan se den numera välkända plats där världsrekord slagits i surf. Veckan förflöt så sedan med gemensamma luncher, middagar på egen hand och de flesta kunde njuta av att lyxa till sig genom att gå till frisören eller göra pedikyr och manikyr mellan träningspassen. Jag njöt av att alla kände sig omhändertagna och att se hur man lärde känna varandra i gruppen. Än en gång känner jag mig varm av hur innerligt man famnat Nazaré för sin skönhet och karaktär. 

Nöjda deltagare vid depåstopp under beachtrekking samt efter väl genomförd vandring. Dis på stranden och sol vid målet och Sitio statyn. (Klicka för större bild) Nöjda deltagare vid depåstopp under beachtrekking samt efter väl genomförd vandring. Dis på stranden och sol vid målet och Sitio statyn. (Klicka för större bild)

Fysisk träning.
Under veckan kunde jag erbjuda pass där pulsen ökade och några tog sina första löpsteg på länge. Nazaré är som gjord för roliga konditionsprövande övningar. Vi använder oss av trappor och sanden som motstånd för att höja pulsen. 
I parken rullade vi ut yogamattorna och jobbar med musklerna i kroppen på ett funktionellt sätt. Jag ställer gärna frågan hur gör du dina övningar? Hur kan du jobba med dina övningar på ett bättre sätt samt vad orkar du göra med din kropp. 
Fredagens beach trekking på stranden från Vale Furado till Sitio var som vanligt härligt utmanande men också underbar för dess närhet till havet. 
 

Första Yoga passet och rawfood middag. (Klicka för större bild) Första Yoga passet och rawfood middag. (Klicka för större bild)

Yoga
Första yogapasset söndag kväll på Stranden. Mysigt att till ljudet av havet göra första yogapasset för veckan. 
Därefter var yogapassen 07.30-09.00 varje morgon med Dinamene eller Nuno i deras Yoga Studio som ligger väldigt nära hotellet. Skönt att komma in i deras varma lokaler när kroppen inte riktigt har vaknat och solen ännu inte gjort sanden varm. 
Roligt för deltagarna att upptäcka att Dinamene och Nuno har lite olika vinklar på yogapassen. Jag glädjer mig stort över att alla deltagare tyckte mycket om deras pass och att några även hade önskat sig ännu fler yogapass. 

En av kvällarna samlades vi i Yogastudion för samtal om matens betydelse för hälsan och Dinamene bjöd på en vegetabilisk rawfood måltid. Avspänt, gott och tankeväckande. Dinamene är utbildad kostrådgivare och lärde oss att inte fördöma oss själva för de val vi gör rörande vår kost men att fundera på om det är något vi kan ändra på och hur det då kan påverka hälsan. 
Stort tack till Dinamene och Nuno från Sattva Yoga för ert varma engagenmag till gruppens alla deltagare.

Tack Catharina, Britt-Mari, Anita, Helga, Birgitta, Lena, Gerd, Inger, Gull-Britt, Ingrid, Christina och Eva för en rolig och fyndig text och proffsigt framförande! (Klicka för större bild) Tack Catharina, Britt-Mari, Anita, Helga, Birgitta, Lena, Gerd, Inger, Gull-Britt, Ingrid, Christina och Eva för en rolig och fyndig text och proffsigt framförande! (Klicka för större bild)


Fantastisk sång och framförande av deltagarna på vår terrass sista kvällen.

Mel: Vi gått över dag stänkta berg fallera….
Maria har samlat sitt gäng fallera
hon tar oss i all sorts terräng fallera
och trapporna är långa
så branta, så många
på kvällen vi stupar i säng fallera
 
Vi gått över beachen idag fallera
Vi kämpat trots att skorna gett oss skav fallera
Så såg vi en hägring
Back Office i sin fägring
Som bjuder på kakor o saft fallera
 
Ingen i gänget blir ”trutt”* fallera
Det finns inget NO inget BUT fallera
De e bara att kämpa
och glömma sin krämpa
Det finns inget NO inget BUT fallera
 
Att träna ett mål för vår färd fallera
Ett annat att syssla med flärd fallera
Trots snoret de’ rinner
Bli vackra vi hinner
Båd naglar o hår o massage fallera

 

Deltagarnas utvärdering av NoIfNoButs träningsvecka Tema Yoga 23/9 - 30/9 2017

Skalan är 0-10. Klicka för större bild

"Jag är helnöjd med kombinationen Yoga/Träning/Kultur och sprider med glädje det jag upplevt denna vecka"

Birgitta Leijon


"Fantastiskt härlig resa med blandningen av kondition, styrketräning, yoga,, kultur och alla möten med kvinnor i olika åldrar. Och det bästa av allt att få ha Maria som tränare och coach"

Catharina Ek


"Det bästa jag varit med om på länge"

Lena Rosengren


"Tack för en fantastisk vecka som avslutas med en känsla av kärlek
- till kroppen
- till det ofullkomliga men ändå perfekta
- till alla som var med"

Anita Kringberg


"Avstressande / Prestigelöst / Inspirerande / Peppande / Personligt. Träning efter egen förmåga gav personlig kick"

Gerd Mellhage


"Denna vecka har gett energi av olika dimensioner. Träningen har boostat muskler och kondition medan havet, bemötandet och den härliga gemenskapen har blivit en boost för själen"

Gull-Britt Dahlman


"Hård fysisk ansträngning varvat med skön avslappning ger ett komplett välbefinnande"

Christina Iggberg