Temavecka Löpning avslutad. Ännu en gång mycket nöjda deltagare!

Sex kvinnor och en man - det vill säga Team löpning -  insåg snart att det ringa antalet  gjorde att  de verkligen skulle kunna få fokus av oss ledare.  Söndagen började med två timmars vandring som gav alla en överblick över Nazaré. Vi tog den beryktade trappan upp till Sitio för att sedan bege oss till fyren och se den numera välkända plats där världsrekord slagits i Bigwave surf. På  söndageftermiddagen var det så dags för första passet i löpning.  Veckan förflöt sedan med gemensamma luncher, middagar på egen hand och de flesta kunde njuta av att lyxa till sig genom att gå till frisören eller göra pedikyr och manikyr mellan träningspassen. Jag njöt av att alla kände sig omhändertagna och att se hur man lärde känna varandra i gruppen. Än en gång känner jag mig varm av hur innerligt man famnat Nazaré för sin skönhet och karaktär. 

Utvecklande löpträning som alla tyckte om Utvecklande löpträning som alla tyckte om


Fysisk Träning
Under veckan kunde Team löpning välja att starta dagen med ett yogapass med Nuno eller Dinamene från Sattva Yoga och ett lungt pass som jag håller i som jag valt att kalla Väcka kroppen.
I tillägg till löpträningen gavs också två pass funktionell styrketräning.
I parken rullar vi ut yogamattorna och jobbar med musklerna i kroppen på ett funktionellt sätt. Jag ställer gärna frågan: hur gör du dina övningar? Hur kan du jobba med dina övningar på ett bättre sätt samt vad orkar du och var vill du bli starkare. 
Fredagens beach trekking på stranden från Vale Furado till Sitio var som vanligt härligt utmanande men också underbar för dess närhet till havet. 


Löpning
Nils Nestor, som var ansvarig för löpträningen, kickade igång det första passet på söndag med ett testlopp som han filmade - det tycktes nog vara lite läskigt först. Men när sedan alla fick en privat visning och genomgång av Nils - då fick många en aha-upplevelse och något att bära med sig inför framtida löpning. Under veckan hann gruppen med 5 kvalitativa löppass med möjlighet  till individuell coachning av Nisse. Alla dessa löppass gjorde att gruppen fick prova på; Kvalitet/fartlek, Tröskelpass, Backträning och Intervallpass. Stort tack till Nisse Nestor för ditt enagemang och kunnande som alla i gruppen uppskattade!

Klostret i Alcobaca, Medeltidsstaden Obidos och vingården Quinta do Paco Klostret i Alcobaca, Medeltidsstaden Obidos och vingården Quinta do Paco


Utflykt
Såklart ingår en vilodag på NoIfNoButs resor. Det är dagen när man inte alls tränar utan istället ger sig av på utflykt. Kultur, god mat och dryck, shopping och vinprovning av det ekologiska vinet Humus på Vingården Quinta do Paco. 

Sista kvällen. Sista kvällen.


Veckans avslutning
Vi startade med en drink på vår terrass  innan vi gick vidare för en supergod middag på Taverna do 8 ó 80, Nazaré. 
På vår terrass fick alla ytterligare feedback att ta med sig hem och Nisse, Torbjörn och jag fick fin uppaktning av gruppen och vi tog tacksamt emot vin och blommor. Tack :) 

Deltagarnas utvärdering av NoIfNoButs träningsvecka Tema Löpning 7/10 - 14/10 2017

"Vill du komma igång md din träning är det här ett fantastiskt bra tillfälle. Blandningen av bra träningspass och många glada skratt är upplyftande. Nu är det bara att åka hem och fortsätta med träningen. Tankarna kommer ofta att landa här i Nazaré"
                                 Annelie Arbin

"Jag vågade! Bästa NoIfNoButs utmärkta resa med stort hjärta och proffsiga upplägg gjorde att jag växte i själ, kropp och hjärta!"
                                  Sophie Lindh

"Maria och hennes man Torbjörn samt löparesset Nisse har givit mig en oförglömlig vecka. Löpträning 0ch personlig omtanke varvat med andra upplevelser som stärker kropp och själ lång tid framåt!"
                                                Björn

"Med NoIfNoBut har jag hittat min egen rytm, hittat mina mål och fått teknik för att nå målet. Nya insikter, ny kunskap från Nils Nestor och nya vänner, en fantastisk resa och utveckling. Maria är inspirerande, pedagogisk och anpassar utifrån mina förutsättnngar tryggt och utmanand på samma gång"
                              Ann Andersson

"Träna, löpa och gå, hej och hå. Ödmjuk pepp och glada tillrop gör mig snabb på fot.
Kultur och vin, promenad och ett surfproffs.
Efter en underbar vecka  känner man sig mer än fin!"

                                            Cia Fält