Tema Pilates med mycket nöjda deltagare!

Hitta din egen favorit restaurang bland Nazarés 92 restauranger. Foto Irina Hitta din egen favorit restaurang bland Nazarés 92 restauranger. Foto Irina

Tema Pilates visade sig vara väldigt uppskattat av deltagarna. Jag är så glad över den fina utvärdering som vi fått. Jag är extra glad denna gång då jag faktiskt var dunderförkyld under hela veckan och tappade rösten. Tack till er alla fina deltagare!

Veckan tog fart med ett välkomstmöte samma dag som ankomst och sedan gavs alla deltagare chansen att gå ut och bekanta sig med Nazaré. Dagen efter startade träningsveckan med det helt träningsbefriade passet "Vakna med Maria" 30 minuter i långsam takt vid havet. Sedan smakar frukosten extra gott. 

Under veckan hann deltagarna med 5 träningspass av pilates, 4 träningspass kondition och styrka, 2 motionspass vandring och en drygt 10 km medeltuff vandring.  
Men det är klart att vi dessutom hann med en utflyktsdag, det är då vi får oss lite kultur till livs och besöker en vingård som sticker ut - ekologisk och småskalig.
NoIfNoBut glädjer sig över att Nazaré erbjuder så många restauranger att besöka. I NoIfNoBut:s Temavecka Pilates ingick Pilatesmiddag på Sushi Lovers Nazare, efter- vandring - lunch på Resturante Arimar och avslutningsmiddag på Taverna do 8-80.

 För oss är det så kul att få dela med oss av Nazaré, det är här vi bor, det är här vi tränar och motionerar själva.  I denna grupp fanns både de som deltagit på en träningresa med NoIfNoBut i Nazaré förut samt de som var här första gången, gemensamt är dock förtjusningen över Nazaré. ( Tack för bilder Irina) 

Utanför klostret i Alcobaca
Förutom träning så motionerar vi också. Som här under en av våra vandringar. Förutom träning så motionerar vi också. Som här under en av våra vandringar.

Träningpass vs Motionspass
NoIfNoBut:s träningspass syftar till att de som redan är tränade skall känna att de får ett träningpass och de som är lite mindre tränade ska få en ingång i hur ganska få rörelser/övningar kan få kroppen starkare med bättre kondition.
Här är det främst Nazaré med sin kuperade omgivning och strand samt kroppens egna tyngd som är våra verktyg under träningspassen. 
Motionspassen skiljer sig från träningspassen på så sätt att där ska alla kunna delta utan större ansträning. Då kan det vara så att vissa springer och andra går uppför en trappa. Under motionspassen är det också så att vi startar alla vid samma tidpunkt men man erbjuds avbryta vid olika checkpoints. Under motionspassen är det glädjen att kunna delta efter egen förmåga som ska styra. 
 

Vakna med Maria. Lugnt, barfota eller med skor. Vågor. Inget krångel. Bara vakna. Foto Irina
Vandringen blev lättare och lättare denna gång. Via lera, brandhärjad skog sedan ned på strand. Sträckan inte allt, men vi passerade 10km med råge. Heja Irina, Anna och Ann-Britt
På väg upp till Sitio
På plats i Pilates studion På plats i Pilates studion

Pilates
Under första lektionen berättade Barbara om Joseph Pilates från Tyskland som  i början av 1900-talet utvecklade träningsmetoden Pilates. Inte en enda "pilatesboll" stötte mina deltagare på under denna vecka

Barbara som driver Pilates Nazaré vann gruppens förtroende med sin personlighet och gedigna kunskap om Pilates. Pilates är en träningsform och ett system med övningar gjorda för att få en stark, smidig och balanserad kropp.
Korrekt utförd pilatesträning leder till ökad kroppsmedvetenhet, kontroll och balans. Pilates strävar efter jämvikt i muskulaturen med fokus på de djupa stabiliserande musklerna som håller kroppen upprätt. 

Barbara har en ny mycket trevlig lokal med full utrustning. Såklart är Tema Pilates något  som vi vill upprepa. 

Deltagarnas utvärdering av NoIfNoButs träningsvecka Tema Pilates 19-26/5 2018

"Omtänksamt och wow upplevelser"
                              Inger Dahlberg

"Wow, varför inte 10 dagar? Längtar redan tillbaka"
                                                 ACO

"Pilates var som en uppenbarelse. Är det så här en avänder sina muskler?"
                                Anna Raninen

"Träna efter egen styrka"
                                                  Eva

"Man kan verkligen vara sig själv på träningsresa med NoIfNoBut"
                                                Irina

"Alla kan"
                                                 Lena