Våra restaurangtips i Nazaré

Det finns ett stort utbud av restauranger i Nazaré. Totalt finns det 92 restauranger varav ca 60 stycken har öppet hela året. En del av dessa är dock små och har bara plats för några gäster medan andra är  betydligt större.
Utan att ge anspråk på en fullständig genomgång vill vi här lyfta de som vi tycker är riktigt bra och väl värda ett besök. .

Taberna d'Adelia
Omnämnd i Guide Michelin. Härlig miljö, bra viner och mycket god tillagad fisk som du själv kan välja i deras fiskdisk. Populärt ställe så boka bord i förväg.

Little India
Stort utbud av olika indiska rätter och smaker som håller hög kvalité

Taverna do 8 o 80
En mysig spansk restaurang med god mat. Pröva gärna deras hamburgare. Omtyckt restaurang  ställe så boka bord i förväg.

Sitiado
Mysig restaurang uppe i Sitio som drivs av Wilson och hans familj. Mycket god och vällagad mat (prova gärna deras perfekt tillagade tonfisk eller T-bonesteken. Glöm inte heller ostbrickan med fikonmarmekad som en av tapas förrätterna). Be också personalen rekommendera vinet till maten så lovar vi att du inte blir besviken! 

Restaurante A Celeste
Surfaren Garrett McNamaras favoritrestaurang i Nazaré. Ligger på strandpromenaden väldigt nära Hotell Praia.
Främst en fiskrestaurang men har även andra rätter. Trevlig familjerestaurang med god mat. 

Restaurante A Tasquinha
Mycket bra portugisiskt kök med vänlig personal och trevlig atmosfär. Drivs av Carlos och hans son. Går inte att boka bord och eftersom restaurangen är populär så blir det ofta kö ute på gatan. Dock värd att köa för. 

Hamburgueria Mooo
Hit går man om man är sugen på fantastiska och prisvärda hamburgare. Har också en väldigt god vegetarisk burgare. 

Tosca Gastrobar
Mysig restaurang som ligger vid det större av de två torgen i Nazaré. Mycket omtyckt restaurang som inte fastnat i det traditionella utan utvecklat det portugisiska köket till en spännande nivå. Den portugisiska korven med kanel och äpple eller Camemebert med hallon som tapas förrätt är goda exempel på detta.

O'Loís
Ligger i Sito. Berömda för sin skaldjursbåt (se bild till höger)

Pangeia
Hit går du när du vill känna dig lyxig. Ligger i Pedeneira. Genomgående hög klass; inredning, personal, service och meny. Fantastisk utsikt över Nazaré. Specialité är bläckfisk som tillreds på en mängd olika sätt. Boka gärna bord i förväg.

MAR
Nyöppnad restaurang (Oktober 2017) vid de mindre av de två torgen i Nazaré.
Hög klass på mat, presentation och viner. 

Maria do MAR
En av restaurangerna i "gyttret" mellan det större torget och bergbanan (den enda restaurangen med egen vägskylt från torget). Drivs av Maria och hennes döttrar. Personlig och mysig restaurang med traditionell och vällagad portugisiskt meny. På fredagar har man också Fado kvällar

Casa Sana
Ligger i den stora inomhusmarknaden mittemot Hotel Praia. Casa Sana serverar underbara och nyttiga smoothies, sallader och pajer. Absolut värt ett besök om du värderar nyttig och god lunchmat. Har även takeaway.
Håller samma öppet tider som marknaden.

O Picador
Ett "hål i väggen" med spanskt tema, alltifrån tjurfäktningsbilder och tjurhuvuden på väggarna till den utsökta spanska tapasen och vinerna
Ligger på gatan som går upp från det större torget.


Detta är bara en bråkdel av de restauranger som finns i Nazaré. Av de vi besökt hitills är det dock restauranger som vi gärna rekommenderar.