Temavecka Löpning

Nils Nestor, meriterad löpcoach på Temavecka Löpning Nils Nestor, meriterad löpcoach på Temavecka Löpning

Temaledare tillsammans med mig och Torbjörn under temavecka löpning är Nisse Nestor som har ett brinnade intresse för löpning och en gedigen meritlista rörande löpning. Det här är veckan då Nisse går igenom olika övningar som du kan ta med dig hem för att fortsätta med din löpning. Under veckan får du prova löpskolning, testlopp, fartlek, backträning, intervallträning och tröskelpass. Nisse blev mycket uppskattad på vår temavecka 2017 då han med sin kompetens och personlighet fick både erfarna och oerfarna löpare att känna att löpteknik utvecklar. Läs mer om löparveckan 2017 här.
Vad menas med ”löpteknik”? Allt ifrån steglängd, var du har tyngdpunken, överkroppens position, hur brett du springer och var på foten du landar i löpsteget spelar in och en ”dålig” teknik innebär att man ”läcker” energi och ökar risken för förslitningsskador. 

Den här veckan fungerar såväl för dig som inte sprungit alls men vill prova löpning och för dig som är van löpare. Vi är tre ledare där jag ansvarar för dig som är nybörjare under de övningar som kräver lite mer vana. Har du spring i benen? Det är en fråga jag brukar ställa mina klienter. Syftet med frågan är att få till ett samtal om löpning. Ofta får jag ett svar som implicit syftar på att löpning bara är för dem som är snabba och uthålliga. Men jag menar att om kan gå så har du alla förutsättningar för att konstatera att du har spring i benen.  Du kan alltså börja löpträna.
Under denna vecka får du också ett yoga pass anpassat för löpning.

Här kommer en liten presentation av Nisse

Nils "Nisse" Nestor, 65 år.
Bor i Bromma nu men flyttar snart till Stenhamra
Familjen består av makan Agneta, utflugna barn samt en hund (med okänt namn:-) 
Utbildning inom löpning: Rundays löpteknikutbildning samt Nianas löpteknikkurser
Egna Meriter: Svenkt rekord på 800m i klassen M60, Tävlar som veteran friidrottare på elitnivå, framförallt på 800m och 1500m 

Erfarenhet som tränare
Jag är idag ansvarig tränare för många löpare där jag framförallt fokuserar på intervallträning och löpteknik.
Nisse var ansvarig för löpträningen på NoIfNoButs temavecka löpning 2017 och med sin kompetens och pedagogiska förmåga fick han flera deltagare att verkligen tända på löpning och har även fortsatt att träna med flera av dem i Sverige efter hemkomsten.

Min störta utmaning
Min största utmaning har varit att trots alla mina skador, knän och hamstring alltid komma tillbaka.
Jag vill poängtera att man aldrig kan bli för gammal för att börja träna. Några jag känner har gjort det i unga år. När de sedan följt med sitt barn eller barnbarn till friidrottsträning har intresset återupptagits.
På Veteran-VM i Australien sprang en 97-åring 1500 m

Vad vill du uppnå med deltagarna under Temavecka löpning? 
Mitt mål är att få alla, oavsett om man nyligen börjat springa eller är mer erfaren att känna njutningen av löpning och att man kan variera den hur mycket som helst och inte tycka den är tråkig. Därför brukar jag hålla föredrag om olika typer av kvalitetsträning som kan vara fartlek, tröskel- och backträning samt intervaller. Alla dessa ska vara pulshöjande. Vid såna pass krävs uppvärmning och löpteknik innan och nedjogg efteråt. Genom att lägga in åtminstone ett sådant pass/vecka kommer man så småningom märka att det vanliga distanspasset inte känns lika jobbigt. Jag brukar också framhäva vikten av löpteknik (en del använder ordet löpskolning) som en viktig del av träningen. Man frågar sig kanske vad det är bra för. Jag ska ju bara springa, men detta är för att få ett bättre löpsteg och orka mer eftersom man springer mer ekonomiskt. Dessutom är det skadeförebyggande. För den som nyligen börjat springa vill jag inspirera att fortsätta och låta det bli en naturlig del i vardagen. Man lägger in det i sin kalender på samma sätt som ett stående möte. Se åtminstone till att den blir av. Löpning kan göras året runt.

Gå direkt till Priser & Bokning