Temavecka Pilates

Barbara de Sousa Barbara de Sousa

Temavecka Pilates erbjuder, som alla temaveckor, NoIfNoButs vanliga träningspass. Här får du efter egen förmåga prova på konditionsträning och funktionell styrketräning. Dessutom är temat för denna vecka Pilates.
Temaledare tillsammans med mig under temaveckan Pilates är Barbara de Sousa som driver sin egen Pilates studio i Nazaré. Den är ljus och trevlig och ligger vid havet.
Barbara har lång erfarenhet samt är väldigt pedagogisk vid insruktion av de rörelser som hjälper dig att förbättra din styrka och flexibilitet med hjälp av Pilates.  

Kanske har du provat på Pilates hemma? 

Men tänk dig att göra Pilates med en tränare som har gedigen utbildning - det är något helt annat!
Om du kanske vet med dig att din kropp skulle må bättre av ett övningssystem som fokuserar på att förbättra balans, muskelstyrka, flexibilitet och kroppshållning - då är det Pilates som du ska våga prova på. 

Pilates använder liksom yogan också andning, men pilatesövningarna fokuserar mycket mer på precisa rörelser för att inrikta sig på specifika delar av kroppen. Pilates handlar om mycket mer än att bara utveckla ”starka magmuskler” eller ”core styrka”, som många tror är fokus med Pilates. 

Under denna vecka får du möjlighet att greppa hur Pilates strävar efter balans mellan kropp och sinne, styrka och smidighet i kombination, ryggradens naturliga rörlighet och att aldrig överutveckla stora muskler på bekostnad av små muskler

Förutom Pilates och NoIfNoButs basträning kommer du under denna vecka att känna dig avstressad i vackra Nazaré med sin charm och sin närhet till havet. Under denna vecka ingår en föreläsning om Pilates samt middag i Pilates studion.

Här kommer en liten presentation av Barbara. 

Ålder 35
Bor i Nazare
Utbildning; University - Dance school via education and development; 
Post graduated in Health Clubs management  
Personal trainer, Bio-mechanical research, Pilates Teacher

Varför Pilates?
Under min utbilding på Dans universitet hade jag möjlighet att prova flera styrke-  och smidighets metodiker. Pilates metodiken var den som verkade vettigast enligt mig, att eftersträva perfekt balans mellan styrka, flexibilitet och kontroll kombinerat med naturliga andningsmönster som möjliggör effektiva rörelser. Pilates kombinerar det bästa med fitness, yoga och meditation!

Gå direkt till Priser & Bokning