Tema Vandring 3-10/3 2018

Kärt barn har många namn. Vandring kan också kallas att hajka efter engelskans hiking eller trekking som är en något mer krävande typ av vandring.

Omgivningarna runt Nazare inbjuder till vandring. Naturen skiftar från stranden nära havet till jordbruksområden med odlingar till kuperad natur där plötsligt en liten by dyker upp som ligger med utsikt över ett vackert landskap. Under temaveckan vandring har våren kommit till Portugal, Mimosan blommar och naturens alla dofter och färger möter oss på våra vandringar.

Våra tema coacher på Vandringsveckan kommer från Green Trekker Portugal och på varje vandring medföljer två auktoriserade guider från Green Trekker som är väl förtrogna med landskapet, vandringslederna och väderförhållanden.
NoifNoBut väljer en svårighetsgrad som ska locka dig som inte nödvändigtvis är en van vandrare men som vill prova på just vandring som ett sätt att motionera.

Våra vandringar går i ett lugnt tempo och terrängen är inte så kuperad. Normal kondition räcker. Sträckorna per dag vi vandrar (5 dagar under veckan) varierar mellan 10-15 km och svårighetsgraden varierar mellan "medel" och "lätt".
Underlaget kan vara ojämnt och någon dag kan höjdskillnaderna vara en del av utmaningen. 
Det är inte den ungefärliga distansen i kilometer i de olika dagsprogrammen  som är ett mått på svårighets graden; en kort vandring kan gå i kuperad terräng och vara tuffare än en längre vandring på lättare stigar.
Vandringarna utgår och avslutas antingen direkt vid vårt hotell i Nazaré eller så åker vi en kortare busstur till/från startplatsen men vi återkommer alltid till hotellet efter varje dags vandring.

Du rör dig bäst i bekväma och oömma kläder, som t ex vindtygsjacka och bekväma byxor eller shorts, men egentligen är  det viktigaste ett par bekväma skor som lämpar sig för vandringar.
Regn kan förekomma under hela säsongen, men framförallt under vår- och höstresorna. Tag därför med ett regnställ. Det skall till ordentligt busväder innan vi ställer in någon vandring. Är du van vid att använda vandrings stavar så ta gärna med dem.

Gå direkt till Priser & Bokning