Tema Nystart Kvinna 22-29/9 2018

Pia Ketonen Pia Ketonen

Temaledare tillsammans med mig under Temaveckan Nystart Kvinna - som vänder sig till dig som upplever klimakteriets olika ansikten - är Pia Ketonen. Klimakteriet kan forfrande tyckas vara tabu - men inte på denna resa. Pia arbetar som utbildare och under denna vecka ska hon lyfta några frågor och ge nycklar som leder till mental pepp. Tillsammans med det Pia sätter fingret på erbjuder jag dig att prova på sätt att träna och motionera som får dig att må bra och som dessutom funkar när du kommer hem. 

”...även fysisk aktivtet motverkar de flesta av de förändringar som uppträder i övergångsåldern, ibland lika påtagligt som östrogen, i vissa fall mer påtagligt."
Mats Hammar, Professor i Obstetrik och gynekologi i LInköping
Läs mer om detta i Läkartidningen

Vilken träning ska man välja? Hur får man till sin träning Hur peppar man sig själv? 
Pia Ketonen har som du och jag klivit in i denna "nya ålder". Jag stötte på Pia via facebookgruppen "Klimakteriekärringar". Vi konstaterade att frågorna är många i detta forum. Vi frågade oss om det fanns frågor som faktiskt har sina underbyggda svar. Vi började prata om vad det är som hjälper en människa i förändring.
Pia och jag träffades i Stockholm under hösten för att sätta ramarna för den här resan.
Vi insåg att hon och jag tillsammans,  med våra olika styrkor, har möjlighet att ge andra kvinnor förutsättningar som underlättar livet när man "drabbas" av en kropp som man inte känner igen. 
Pia, som har stor erfarenhet av att hålla i utbildningar och jag med min erfarenhet av fysisk träning började smida på en sorts utbildning. Struktur för att lättare hantera vardagen i detta nya tillstånd. Ett sorts körschema, grundat på det vi faktiskt vet kan få oss att må bättre.
Vi insåg att vi vill dela med oss, helt enkelt skapa en vecka för kvinnor i liknande tillstånd.
Vi konstaterade att det måste gå att göra en resa med detta tema som både blir kul och givande. Tema: Nystart kvinna. Perfekt. 

​​​En vecka för bara dig, många tips men utan pekpinnar! 
Så här är den alltså, Temaveckan Nystart kvinna.  Under denna vecka kommer du att få prova Yoga som funkar i vardagen, konditionsträning som ger dig energi, funktionell styrketräning som gör dig stark och lära dig hur struktur kan ge mentalpepp av härliga Pia Ketonen. Jag lovar att vi läst på, hittat det som är värt att dela. 
Nystart kvinna är ett tema som syftar till att ge dig nycklar för att förbättra din fysik och förbättra din livskvalité. Det handlar dock inte om terapi, rehab eller sjukgymnastik utan om att hitta lust, nyfikenhet och mental energi förmedlat av två kvinnor med liknande erfarenheter och upplevelser som dig. 

Kan fortfarande tyckas vara ett tabu det här med klimakteriet - men inte på denna resa. Vi  ska givetvis också skratta åt ”eländet”, äta och dricka gott, njuta av havet och dess vågor samt få energi av lugnet som råder i Nazaré. Låt mig säga, detta blir en vecka i perfekt balans och mycket skratt, högt i tak, utbyte av erfarenhet, god mat, gott vin, inga pekpinnar - allt detta kan jag säga då jag ju känner mig och Pia Ketonen-Svensson

Här kommer en liten presentation av Pia

Pia Ketonen 49 år 
Bor i Borås 
Yrke: konsult/utbildare och Trafikplanerare 

Varför är du intresserad av att peppa andra? 
Jag är positiv och glad tjej (som jag brukar kalla mig) som älskar att lyssnar på när andra berättar om sina liv och tycker att mänskliga beteenden är bland det bästa som finns. Jag vill peppa andra tjejer/kvinnor som precis som jag passerar mittlinjen på livsseklet och som undrar, vad händer nu? För mig är det viktigt att leva just det liv som jag mår bra av, verkligen mår bra av både inuti och utanför kroppen. 
Jag vill peppa andra för jag känner att det finns många tjejer/kvinnor som hamnat i ett läge av status quo, man har passerat livets mitt och känner en tomhet, en saknad, en sorg över barn som flyttat, vilken mening har mitt liv nu, kroppen förändras och den kvinna möter i spegeln är kanske inte den kvinna man känner sig som. 

Vilken har varit din största utmaning i livet?
Det finns flera, en var att ta sig igenom dagen när en anhörig var ute på riktigt hal is. 
En annan har varit den eviga kampen mot vågen, att varje dag/vecka/månad banna sig själv för att man inte borde äta det, att man borde träna mer, att hajja till när man går förbi skyltfönstret och undra vem är hon, hur ser hon ut, för att i nästa sekund upptäcka, det är ju jag... Hur blev det så där...? 

Berätta lite om vad du ska föreläsa om
Jag har valt fyra rubriker; Var befinner jag mig idag? Vad vill jag åstadkomma ? Hur når jag mitt mål ? Nu börjar resan 

Gå direkt till Priser & Bokning
 

Härligt gäng från resan Tema Röst 2017
Härligt gäng från resan Tema Röst 2017