Tema Rosa Veckan 14-21/4 2018

Charlotta Lindgren Charlotta Lindgren

Temaledare tillsammans med mig Under Rosa veckan är Charlotta Lindgren som berättat om sin egna erfareheter av cancer i bl.a Dalademokraten. Hon har också skrivit boken "En hel jävla bok om cancer". Lite kuriosa för dig att veta är att Charlotta inte bor så långt från mina föräldrar, så vi har faktiskt varit ute på stärkande promenader invid den vackra Vindelälven. När jag så frågade Charlotta om vi inte skulle göra en träningsresa tillsammans - just för de som varit drabbade av cancer, då sa Carlotta; "Det gör vi". 
En vecka som ska genomsyras av pepp, rolig träning, upplevelser och samvaro.

Tillsammans med Charlotta vill jag fylla dig med pepp under en vecka där fokus inte ska vara bakåt utan framåt. 
Det här är veckan är för dig som vill motionera och träna men kanske inte kommit igång efter behandlingar. Under denna vecka kan du utan press vara dig själv och prova på att hitta nycklarna som gör att din vardagsmotion och träning på hemmaplan fungerar.  

Rosa Veckan är en vecka som syftar till att ge dig nycklar att förbättra din fysik och livskvalité. Det handlar dock inte om terapi, rehab eller sjukgymnastik utan om att hitta lust, nyfikenhet och mental energi! 

Ett citat ur Charlottas bok lyder ""Du måste äta LCHF, gurkmeja, ekologiskt japanskt te." Tack. Jag har också läst om hon som känner en annan som blev frisk av Superkuren. Jag vill ta mina egna beslut. Döm mig inte. Och berätta inte hur du skulle ha gjort för nej, du vet inte förrän du kommer i mina skor."
Under den här veckan får du inga hurtfriska råd eller pekpinnar - istället vill vi peppa dig. 
Träningen anpassas efter personlig förmåga i en liten grupp. Du får tillfälle att testa yoga, konditionsträning och funktionell styrketräning. Dessutom kommer du under denna vecka att känna dig avstressad i vackra Nazaré med sin charm och sin närhet till havet.
 
Här kommer en liten presentation av Charlotta. 


Charlotta Lindgren, 40 år.
Bor i Vindeln, Västerbotten
Yrke: undersköterska, Silviasyster, författare.
Läser till Hälsopedagog 
Familjen består av make och fyra barn på 9, 7, 6 och 3 år. 

Varför är du intresserad av att peppa andra? 
Jag är oftast en väldigt positiv person som brinner för att stötta och hjälpa andra människor till bättre hälsa. 
Jag är intresserad av att peppa andra eftersom hälsa, enligt mig, är det viktigaste vi har. Genom att röra på oss efter våra förutsättningar så tror jag att vi kan må bättre och främja vår hälsa. Det handlar inte om att alla ska springa en mil varje dag utan om att hitta ett roligt och hållbart motionsätt som just jag klarar av. Det kan vara att gå en kilometer, det kan vara att springa fem. Vi är alla olika med olika förutsättningar och det vill jag att vi ska bli mera medvetna om. Vi måste sluta jämföra oss med varandra och börja se till oss själva och vad som är möjligt för just Mig, just nu

Vilken har varit din största utmaning i livet?
Min största utmaning i livet har varit att ta mig igenom all ångest efter mina cancerdiagnoser. Det går lättare och lättare allt efter att tiden går men vissa dagar är tunga än i dag. 
I december 2012 drabbades jag av trippelnegativ bröstcancer, 2014 av sköldkörtelcancer. Efter operationer, cellgifter och strålningar kom både fatigue  (hjärntrötthet) och lymfödem. Jag är typ 1 diabetiker sedan 1985 men det är inget som hindrar mig i vardagen. 

Vad ska du föreläsa om?
Jag har valt att prata om Om min bok,Hälsa, Sömn och Hur jag peppar mig. 

Gå direkt till Priser & Bokning